Gyakran Ismételt Kérdések

1. Általános kérdések:

Mennyibe kerül a képzés?
A képzés ingyenes!
A képzés értéke 1.500.000 forint + Áfa, ezt azonban ezt Neked nem kell kifizetned! Mindössze 100.000 forint kauciót kell letenned, amit a képzés sikeres befejeztével és a partnercégeink egyikénél való elhelyezkedést követően mindenképpen visszakapsz.

Tényleg nem kell kifizetnem a képzés árát? Akkor ez hogyan éri meg?
Tényleg nem kell a kaución kívül mást kifizetned. Cserébe vállalnod kell, hogy a képzést legjobb tudásod szerint, szorgalmasan végigcsinálod, jól teljesítesz és utána partnercégeink egyikénél legalább 1, vagy 2 évre (ez a partnercég ajánlata alapján dől el) elhelyezkedsz. A képzésed árát a partnercégek állják. Nekünk akkor kifizetődő a program, ha a nálunk végzett tehetséges junior fejlesztők el tudnak helyezkedni a partnercégeinknél.

Indul-e online a tanfolyam?
Jelenleg tantermi képzés indul. Iratkozz fel a hírlevelünkre, hogy amennyiben a későbbiekben indítunk képzést más formában, első kézből kaphass tájékoztatást. Ezen kívül a weben vagy a Facebookon keresztül informálódhatsz.

Indul vidéki képzés?
Jelenleg budapesti képzésünk indul. Iratkozz fel a hírlevelünkre, hogy amennyiben a későbbiekben indítunk képzést vidéken, vagy más formában, első kézből kaphass tájékoztatást. Ezen kívül a weben vagy a Facebookon keresztül informálódhatsz.

Kaphatok valami támogatást, fizetést a képzés alatt?
Álláskeresési járadékot tudsz igényelni a képzés alatt.

Kapok-e diákigazolványt a képzés alatt?
Nem, mivel képzésünk nem esik a felnőttképzési törvény hatálya alá.

2. Jelentkezés, felvételi folyamat:

Mik a jelentkezési feltételek?
Magának a jelentkezésnek csupán az érettségi megléte a feltétele. A weboldalunkon lehet jelentkezni ide kattintva.

Milyen szintű nyelvtudással kell rendelkeznem?
A képzésekhez középszintű dokumentumolvasási és középszíntű szóbeli angol nyelvtudásra van szükség.

Hány éves kortól, hány éves korig jelentkezhetek?
Nincs korhatár, 18 év felett bátran jelentkezhetsz.

Hogyan zajlik a jelentkezés folyamata?
A felvételi folyamatról részletesen itt olvashatsz.

Mikor tudom meg, hogy bejutottam-e?
Gondolunk azokra is, akiknek van felmondási idejük a munkahelyükön, a képzés indulása előtt 30 nappal már tudni fogod, hogy bejutottál-e.

3. Tanfolyam:

Mi van ha kiesek közben?
A kiválasztási folyamatot úgy alakítottuk ki, hogy akiket a végén felveszünk, valószínűleg végig fogják csinálni. A vizsgákon mindenki át tud menni, aki kellő energiát fektet a tanulásba. Lesz pótvizsga is, így a kiesésnek kicsi az esélye.

Mennyi időmet veszi majd igénybe?
4 hónapon keresztül hétfőtől csütörtökig 9:00-tól 17:00-ig kell bent lenned. A pénteki napokon lehetőséget adunk gyakorlásra, de ez otthonról is végezhető.

Mennyit hiányozhatok?
Mivel nagyon intenzív a képzés, 10 %-os hiányzás fér bele, efeletti hiányzás már sajnos hátrányt fog okozni.

Mikor kell kifizetnem a képzést?
Ha nem fejezed be a tanfolyamot, akkor 1.500.000 Ft + Áfa díjat kell kifizetned, ugyanez vonatkozik a sikertelen vizsga esetén. A díjtalan képzés feltételeként részt kell venned a képzési program által biztosított állásinterjúkon és köteles vagy a partnercégeink egyike által felajánlott piacképes állásajánlatot elfogadni. Amennyiben nem kívánsz élni ezzel a lehetőséggel, abban az esetben a tandíjat ki kell fizetned.

Mi történik, ha nem sikerül a vizsgám?
A képzés alatt rendszeresen fogjuk ellenőrizni, hogy mindent sikerült-e elsajátítanod, milyen témákban kell még fejlődnöd. Az oktatók, mentorok mindent meg fognak tenni, hogy segítsenek neked, ha elakadnál. Amennyiben mégsem sikerül elsőre, pótvizsga lehetőséget is biztosítunk.

Ki dönti el, hogy milyen irányba szakosodok?
Elsődlegesen a partnercégek preferenciái a döntőek, de te is nyilatkozhatsz, hogy hova szeretnél menni.

4. Tanfolyam után:

Mi van, ha a képzés után egyik cégtől sem kapok ajánlatot?
Nekünk az az érdekünk, hogy minél hamarabb megtaláld a helyed. Igyekszünk minél hamarabb állásinterjú lehetőséget találni Neked, viszont 6 hónapig nem fogadhatsz el olyan cégtől ajánlatot, aki nem tartozik a partnereink közé.

Az ország mely részén vannak partnereitek?
Elsősorban budapesti, illetve pest megyei cégekkel dolgozunk együtt. Ha egy budapesti cég tesz Neked a feltételeknek megfelelő ajánlatot, azt el kell fogadnod.

Mi történik, ha olyan partnertől kapok ajánlatot, ami az ország másik végében van?
Vannak vidéki partnereink is, de azt nem tudjuk megígérni, hogy tőlük fogsz ajánlatot kapni, akkor sem, ha Te vidéken szeretnél dolgozni. Dönthetsz úgy, hogy elfogadod, de nem kötelező.

Mennyit fogok keresni?
Szakiránytól és munkáltatótól függően bruttó 300-450 ezer forint közötti kezdőfizetésre számíthatsz. Ez a szám azonban pár éves munkatapasztalatot követően már elérheti jelen értéken a bruttó 700-800 ezer forintos havi jövedelmet is. [1]
[1] Forrás:

Origo http://www.origo.hu/gazdasag/20160315-berfelmeres-2016-hays-fizetesek-berek.html
HWSW https://www.hwsw.hu/hirek/57000/hays-salary-guide-fizetes-berek-bertargyalas-hr-fejlesztok-2017.html

Mi történik, ha az egy vagy két év lejárta előtt kapok egy jobb ajánlatot?
Ha 1 éven belül mondasz fel akkor ki kell fizetni az egész tanfolyamot. Ha az 1 év lejárta után mondanál fel, akkor időarányosan kell kifizetned a tandíjat a szerződésedben foglaltak alapján a fennmaradó időszakra. De ez a munkáltatóval kötött szerződésben foglaltaktól is függ.

Mi történik ha kirúgnak a munkahelyemről?
A próbaidőd alatt, azaz 3 hónapon belül visszajöhetsz hozzánk, és mi segítünk új helyet keresni neked. Ha a próbaidő lejárta után saját hibádból bocsájtanak el, akkor időarányosan kell kifizetned a tandíjat a szerződésedben foglaltak alapján a fennmaradó időszakra. Ha önhibádon kívül veszted el a munkád, akkor nem kell visszafizetned a képzés díját.